Äh..kylläpä on aikaa vierähtänyt viime kirjoituksesta. No mutta otetaan nyt takaisin ja tässä pääpiirteittäin kuulumiset.

Ageilun kesätreenit on menny kivasti. Kivoja ratoja ja porukka on ollut mukavaa. Yllättävän paljon ollut vain väkeä pois treeneistä mutta ollaan sitten saatu enemmän omaa treeniaikaa. Justukselta puuttuu vielä se kipinä mutta uskon kyllä sen löytyvän, sitten sen jälkeen onkin vauhtia. :) Hyvin sillä on riittänyt into ja keskittymiskyky mutta toki ollaan pidetty harjotukset paljon lyhyempinä mitä Everillä. Ja ehdottomasti plussat J:lle kun ei ole karannut kertaakaan ja myös muut koirat ovat olleet samaan aikaan kentän reunalla odottamassa vuoroaan. =D Katotaan myös jos mentäisi vielä syksyllä joihinkin möllikisoihin.

Everin kanssa on ollut varmaa tekemistä. Touko-kesäkuu oltiin kisakiellossa kipulääkkeen vuoksi. Oltiin ilmottauduttu Hyvinkäälle virallisiin mutta edellisenä iltana Everi aloitti niskan kipuilun ja toki kisat jäi välistä. Hieronnassa löyty pari isoa jumia mutta E vastasi hoitoon hyvin. Sen jälkeen käytiin vielä kerran tavallista lyhyemmällä välillä hierojalla ja nyt tilanne on ollut normaali ja kunto hyvä.

Näin kesäaikaan on ollut todella vähän kisoja niin epiksiä kun virallisiakin..No eilen sitten mentiin meidän ensimmäisiin epiksiin (kisaavissa) ja johan oli kokemus.. Oli kyllä varmaan meidän ekat ja vikat arki-iltakisat. Lähtö oli kauheeta kaaosta kun duunissa sattui aika ikävä välikohtaus ja ajatukset oli muualla..Onneksi kuitenkin ehdin paikalle vain vähän alkuperäistä suunnitelmaani myöhemmin ja monen monen tunnin jälkeen kyllä tajusin ettei mulla ois ollut mikään kiire. Kisat alkoi siis 18.00 supermölleillä. Mulle supermölli tarkoittaa sitä että koira on vielä vähän pihalla agista ja ohjauskuvioista ja siellä ollaan lähinnä tutustumassa paikkaan ja "kisailmapiiriin". No ei näissä kisoissa! Osallistujia oli reilu 40 ja näistä ehkä 1-2 oli todellisia möllejä. Mietin vaan että mitkä mahto olla niiden ensikertalaisten fiilikset kun ovat tulleet "mölleilemään" ja ihanneaika on 60 sek ja voittaja veti sen 9,45 sekuntiin..

Pari muutakin epäkohtaa pisti silmään: Kisaajat eivät saaneet kisanumeroa vaan lähtöjärjestys huudettiin (ei siis kuulutettu). Lisäksi lämmittelyestealue tuntui enemmänkin olevan lastenvaunuparkki / kokoontumispiste.. Onneksi väki väheni mitä enemmän supermöllejä ja möllejä oli suorittanut radan. Lisäksi pisti ärsyttämään todella paljon se että jos sun koira ei oo hanskassa niin sitten sen kanssa ei vaan voi tehdä lämmittelyesteitä..Pari pahaa yhteenottoa oli enemmän kun lähellä. Toisaalta vaikka sun koira oiskin hanskassa niin ei ihan mennyt mun ymmärrykseen että miksi sitä pitää palkata lelulla niin että viskaat sen n. 20 metrin päähän ja koirasi käy hakemassa sen ja tätä toistetaan väen + koirien keskellä kymmeniä kertoja. No tulihan nyt naristua. :)

Takaisin siis kisaan! Olin ilmoittanut meidät yhteen lähtöön kun oli pieni pelko että kisa saattaa vähän venyä. Ja joo venyhän se, päästiin suorittamaan rata n. 22.40! =D Tuloksena vitosen virhe riman pudotuksesta mutta muuten rata meni todella hyvin. Rata oli sama 1-3 luokille ja niille oli vain määritelty eri ihanneajat. Tykkäsin radasta tosi paljon ja siinä pääsi miettimään eri ohjauskuvioita. Oli kiva huomata että se oma tuntuma rupeaa pikkuhiljaa löytymään ja uskalsin tehdä omat ratkaisut muutamissa kinkkisissä kohdissa ja ne toimi Everin kanssa loistavasti. Meidän kompastuskivenähän on ollut kepeille meno + puomin kontakti. Kepeille meno tuolla radalla oli meille täysin vieraasta kulmasta tai oikeastaan kulmaa ei ollut lainkaan vaan E piti saada ohjattua sivulta suoraan kepeille. Tämä oli ensimmäinen virheenpaikka monelle kun koirat joko kierti keppien väärälle puolelle tai meni vasta tokasta välistä. Toinen vaikeus eli puomi meni meillä täysin puhtaasti ja ei ollut nyt edes sitä "olipa hilkulla". Radan jälkeen oli kyllä aivan loistofiilis ja Everi sai ansaitsemansa kehut ja leikit! Everi oli vaan todella ihmeissään että miksi aksaa tehtiin siihen aikaan kun oli nälkäkin. ;)

Aikataulusta johtuen en siis jäänyt odottamaan tuloksia vaan käytiin loppulenkillä ja kävin hakemassa arvostelulipukkeen. Vilkaisin sitä nopeasti ja olin vähän pettynyt aikaan, aattelin vaan että no oltiin vähän unessa. Kotona sitten huomasin että ne olivat merkinneet meidät siinä arvostelussa kakkosluokkaan ja ihanneaika oli sitten sen mukainen! :O Laitoin yöllä järjestäjälle sähköpostin ja pyysin oikaisua + vastausta mutta ei ole vielä kuulunut..Tulokset olivat aamulla ilmestyneet Lägin sivuille ja siellä oltiin ihan oikein ykkösissä + aika oli oikein ja JIPII: Kakkosena. :):) Hyvä me! Laitoin sitten jo uuden sähköpostin ja kyselin palkinnosta mutta eivät ole vastanneet.. Ja ei siis todellakaan sillä että meille se palkinto olis tärkein mutta kyllä mä nyt jotain hyvitystä haluan siitä kun yöunet jäi ihan liian vähäisiksi ja antoivat vielä ensin väärän arvostelulapunkin. :)

Paikkana tuo uusi Lägin halli oli hyvä, esteet laadukkaat ja kenttä tarpeeksi iso. Siellä on sitten viralliset kisat tän kuun lopussa ja nyt on kivempi mennä kun tietää mistä paikka löytyy.