Treenari ei päässyt tulemaan joten ratatreenit jäi väliin.

Harjoteltiin Everin kanssa kepeille menoa eri kulmista sekä puomin kontakteja + merkkiä. Everillä on ongelmaa puomille menon kanssa, tuppaa hyppäämään kontaktin yli. Alunperin ollaan harjoteltu merkki istumalla mutta nyt kun ollaan todettu että pärjätään kisoissakin niin tarkoitus on opettaa keinulta ja puomilta merkki vaan nopeasti seisten/pysähtyen. Saadaan tällä toivottavasti niitä tarvittavia sekuntteja pois! Treeneissä pyritään tekemään monenlaista versiota jotta koira ei ikinä tiedä mitä on tulossa.

- pitkä merkki: eli koira jää odottamaan merkille ja itse juoksentelen pitkin kenttää

- lyhyt merkki: heti kun koiran molemmat etutassut on maassa jatketaan matkaa

- lelu odottamassa: jätetään lelu jonkin matkan päähän ja tehdään lyhyttä tai pitkää merkkiä. Tämä on Everin suosikki. :)
 

Justuksen kanssa harjoteltiin leikkimistä ja aloitettiin puomi + merkki. Jostain syystä Justuksella meni puomi todella hyvin ja tajuaa merkinkin..Odotan lähiaikoina taantumaa tässä koska ei todellakaan olla treenattu merkkiä ja Justus ei vaan voi oikeesti ymmärtää mistä on kyse. :)

Loppulenkillä Justuksella oli ärsyttävä tarve nostella karvoja vastaantulijoille..Pitäis tässä(kin) ottaa tiukka linja ja tässä vaiheessa kitkeä toi kukkoilu pois.